Camembert w kożuszku

Camembert w kożuszku

Z czego zrobić camembert w kożuszku:

  • 4 sery typu camembert
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 1 słoik żurawiny lub borówek
  • oliwa z oliwek lub olej kokosowy

Jak zrobić camembert w kożuszku:

Sery odpakowujemy z opakowania. Każdy starannie panierujemy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzaną  patelnię z tłuszczem. W czasie smażenia najlepiej nie obracać częściej jak raz sera i przy pomocy plastikowej łopatki, przy użyciu widelca, można spowodować, że treść sera wypłynie. Serki obsmażamy na złoto z obu stron. Usmażone możemy wyłożyć na talerze. Na każdym talerzu obok sera kładziemy łyżkę żurawiny lub borówek do smaku.

 

Please follow and like us: